Adductor Medical AB Logo

Idrottsskador och Arbetsskador

Nyskriven bok utgiven december 2011 som illustrerar de vanligast skadorna inom idrott och arbetsliv. 111 sidor med råd och tips.

Denna nya utgåva är en utveckling av vår tidigare bok “Idrottsskador på egenvårdsnivå”. Syftet denna gång är att uppdatera och öka antalet beskrivna skador samt att även sprida kunskap om många av våra vanliga arbetsskador och deras rehabilitering. Vår förhoppning är även med denna bok att den som tidigare böcker ska kunna läsas av ALLA från förälder till medicinskt kunniga personer.

I boken försöker vi få med rikligt med bilder och information om de olika skadornas möjliga orsaker, symtom och förslag på åtgärder samt hur man kan förebygga skadan.

Ur bokens innehåll:

111 sidor med: Grundläggande anatomi för olika kroppsdelar, vanliga orsaker till en skadas uppkomst, testa dig själv, akutbehandling och rehabilitering, grundläggande om olika skadetyper, mat och dryck, kostförslag, skor, skadeväska, tejpning, skador hos barn och ungdom, speciella skador från fot till huvud, rehabiliteringsråd för de olika skadorna samt hur de kan förebyggas, skallskador, “hjärntrappan”, hjärt-lung-räddning.

Bokens pris är 220:-
Frakt tillkommer, från 30 kr. Priser inklusive moms.

Idrottsskador för egenvård

Boken som redan hjälper tusentals idrottare.
104 rikt illustrerade sidor med råd och tips om skador.

Boken "IDROTTSSKADOR på egenvårdsnivå" skrevs första gången år 1985. Författare till boken är Lars Carlsson och Nils T Englund, båda verksamma på Sportskadekliniken som är en idrottsskadeklinik i Vänersborg och med lång erfarenhet från idrottsvärlden på toppnivå med bl.a olika landslag.
Syftet med boken har varit att skriva en bok där ALLA från läkare till vanliga "Svensson" kan få nytta av de råd vi har lärt oss under åren.

I boken finner Du i stort sett det mesta Du behöver veta när något problem uppstår. Den kan användas av ALLA även de som inte utövar någon idrott men har fått något problem.

Ur bokens innehåll:

104 sidor med: Stretching och stretchmetoder, testa din rörlighet, akutbehandling vid skada, tips om behandlingsmetoder, barn- och ungdomsskador, allmänt om skador, speciella skador från fot till huvud, skallskador, doping, mat och dryck vid aktivitet, tejpningsråd för olika problem med bilder, rehabiliteringsträning för olika skador, skons uppbyggnad och rätt skoval, träningsprogram och skadeförebyggande åtgärder.

Bokens pris är 160:-
Frakt tillkommer, från 30 kr. Priser inklusive moms.

Beställningsformulärst
st


Beställ

Läs om våra böcker
Idrotts- och arbetsskador

Läs mer ...

Har du inlägg och
vill beställa extra par?

Läs mer ...