Om oss

Sportskadekliniken är idag en komplett fysioterapeutisk klinik med lång erfarenhet. Verksamheten grundades år 1984 och har sedan dess haft sin bas i Vänersborg. Nedan kan du läsa om vår resa från år 1984 till idag.

Sportskadekliniken i Vänersborg grundades år 1984 av Lars och Britt Carlsson, men redan år 1980 påbörjades vägen till drömmen om en idrottsskadeklinik på Idrottshuset i Vänersborg. Lars Carlsson undersökte och behandlade fler och fler idrottande ungdomar tillsammans med Britt Carlsson som tidigt utbildat sig inom massage, ultraljud- och laserterapi. År 1983 krävde verksamheten större utrymmen och flyttades då till Bandyns Hus i Vänersborg. Samma år blev Sportskadekliniken medlemmar i Svensk Förening för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin (SFAIM) och fick medicinskt ansvar för IFK Vänersborgs bandylag, som varade enda fram till år 2007. Lars Carlsson blev dessutom medicinskt ansvarig för Junior VM i bandy år 1984 och har sedan dess varit med om hela 7 VM som medicinskt ansvarig inom bandyn. Intresset för idrottsskador och bandy ledde även till samarbeten med bland annat Svenska bandylandslaget, Amerikanska bandylandslaget, fotbollslagen IFK Göteborg, U21, U16 och IFK Trollhättan.

Lars Carlsson har även låtit sig undervisa om ämnet idrottsmedicin för Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna i 25 års tid. Han har också skrivit 3 böcker inom ämnet; ”Team Work”, ”Idrottsskador på egenvårdsnivå” tillsammans med ortopeden Nils T Englund samt ”Idrotts- och arbetsskador” tillsammans med fysioterapeuten Helena Carlsson. Utöver undervisning i Sverige har Lars Carlsson även undervisat internationellt i USA, Norge, Danmark, Spanien och Tyskland. 

Sportskadekliniken i Vänersborg har tillverkat individanpassade fotinlägg sedan 1984. Då tillverkades de på traditionellt vis med gipsavgjutning. År 1992 rekryterades Håkan Lööf, certifierad inläggstillverkare, för att helt ansvara för tillverkningen av fotinlägg. Detta ledde till att Sportskadekliniken investerade i en ny och än idag världsledande teknik inom fotinläggstillverkning. Håkan Lööf har därefter utbildat flera verksamheter i Skandinavien inom denna tillverkningsprocess (via CAD- och CAM-system). Sedan år 2011 är även Alexander Lööf, certifierad inläggstillverkare, en del av teamet. Alexander har även studerat idrottsmedicin hos SISU Idrottsutbildarna.

År 2007 flyttade Sportskadekliniken från Bandyns Hus till Tenggrenstorp i Vänersborg, där verksamheten är baserad än idag. Fysioterapeuten Helena Carlsson blev här en del av teamet och strax därpå kunde hon lägga till Certified Sports Physical Therapist (CSPT) i sin yrkestitel. Helena Carlsson är dotter till Lars och Britt Carlsson och övertog verksamheten år 2014 tillsammans med maken Håkan Lööf. Helena Carlsson har inte bara lång erfarenhet inom yrket som fysioterapeut, hon har dessutom lång erfarenhet som fotbollsspelare i Trollhättans IF, Jitex och Svenska Damlandslaget. År 2016 nominerades Helena Carlsson i kategorin ”århundradets kvinnliga idrottare” på Idrottsgalan i Trollhättan.

År 2018 rekryterades fysioterapeuten Isabella Lööf, som även hon har studerat vidare inom idrottsmedicin. Utöver sin grundutbildning har hon gått kurser som ”Idrottsmedicinsk grundkurs del 1” hos SISU Idrottsutbildarna, ”Idrottsmedicin och Idrottsvetenskaplig metodik” på Karolinska Institutet och ”Idrottsmedicin med inriktning idrottsnutrition” hos Linnéuniversitetet. Isabella är också ansvarig inköpare hos oss.

Sportskadekliniken i Vänersborg fortsätter att växa och lokalen expanderar i storlek i takt med ny, avancerad teknisk utrustning som bidrar till den högkvalitativa vård och friskvård Sportskadekliniken kan erbjuda idag. År 2021 investerade Sportskadekliniken i en ny NC-fräsmaskin som gör det möjligt att fräsa fram 12 par fotinlägg samtidigt. Tidigare har fotinläggen tillverkats parvis i två mindre NC-fräsmaskiner. Den nya NC-fräsmaskinen möjliggör en mer effektiv produktion och kortare kötider i takt med ökad efterfrågan. 

Senare samma år blev Natalie Andersson, sambo till Alexander Lööf, en del av teamet. Natalie har en lång erfarenhet inom vård och skola. Hos oss arbetar hon med kundkontakt, administration och i reception.

 

Personal

Håkan Lööf

Håkan Lööf

Certifierad inläggstillverkare

Ägare av Sportskadekliniken.
Medlem i SFAIM.

Helena Carlsson

Helena Carlsson

Leg. Fysioterapeut, Certified Sports Physical Therapist (CSPT)

Ägare av Sportskadekliniken.
Medlem i SFAIM.

Alexander Lööf

Alexander Lööf

Certifierad inläggstillverkare

Medlem i SFAIM.

Isabella Lööf

Isabella Lööf

Leg. Fysioterapeut

Medlem i SFAIM.

Natalie Andersson

Natalie Andersson

Administration

Britt Carlsson

Britt Carlsson

Administration

Grundare av Sportskadekliniken.

Lars Carlsson

Lars Carlsson

Idrottsskadeterapeut

Grundare av Sportskadekliniken.

Loggor leverantörer

Adress

Sportskadeklinken Adductor Medical AB
Svetsargatan 15
462 56 Vänersborg

Bankgiro: 895-7144

Öppettider

Måndag - Onsdag: kl 7:00-17:00
Torsdag - Fredag: Produktionsdagar,
öppet efter överenskommelse

Telefon

0521-637 07
Måndag - Onsdag: kl 7:00-17:00
Övriga tider svarar vi i mån av tid.

Copyright © Sportskadekliniken Adductor Medical AB. Webbsida utvecklad av KForm.