Om oss

Sportskadekliniken är idag en komplett fysioterapeutisk klinik med lång erfarenhet. Verksamheten grundades år 1984 och har sedan dess haft sin bas i Vänersborg. Nedan kan du läsa om vår resa från år 1984 till idag.
Sportskadekliniken i Vänersborg grundades år 1984 av Lars och Britt Carlsson, men redan år 1980 påbörjades vägen till drömmen om en idrottsskadeklinik på Idrottshuset i Vänersborg. Lars Carlsson undersökte och behandlade fler och fler idrottande ungdomar tillsammans med Britt Carlsson som tidigt utbildat sig inom massage, ultraljud- och laserterapi. År 1983 krävde verksamheten större utrymmen och flyttades då till Bandyns Hus i Vänersborg. Samma år blev Sportskadekliniken medlemmar i Svensk Förening för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin (SFAIM) och fick medicinskt ansvar för IFK Vänersborgs bandylag, som varade enda fram till år 2007. Lars Carlsson blev dessutom medicinskt ansvarig för Junior VM i bandy år 1984 och har sedan dess varit med om hela 6 VM som medicinskt ansvarig inom bandyn. Intresset för idrottsskador och bandy ledde även till samarbeten med bland annat Svenska bandylandslaget, Amerikanska bandylandslaget, fotbollslagen IFK Göteborg, U21, U16 och IFK Trollhättan.

Lars Carlsson har även låtit sig undervisa om ämnet idrottsmedicin för Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna i 25 års tid. Han har också skrivit 3 böcker inom ämnet; ”Team Work”, ”Idrottsskador på egenvårdsnivå” tillsammans med ortopeden Nils T Englund samt ”Idrotts- och arbetsskador” tillsammans med fysioterapeuten Helena Carlsson. Utöver undervisning i Sverige har Lars Carlsson även undervisat internationellt i USA, Norge, Danmark, Spanien och Tyskland.

Sportskadekliniken i Vänersborg har tillverkat individanpassade fotinlägg sedan 1984. Då tillverkades de på traditionellt vis med gipsavgjutning. År 2004 investerade Sportskadekliniken i en ny och än idag världsledande teknik inom området. Samma år rekryterades Håkan Lööf, certifierad inläggstillverkare, för att helt ansvara för tillverkningen av fotinlägg. Håkan Lööf har därefter utbildat flera verksamheter i Skandinavien inom inläggstillverkning via CAD- och CAM-system. Sedan år 2011 är även Alexander Lööf, certifierad inläggstillverkare, en del av teamet.

År 2007 flyttade Sportskadekliniken från Bandyns Hus till Tenggrenstorp i Vänersborg, där verksamheten är baserad än idag. Fysioterapeuten Helena Carlsson blev här en del av teamet och strax därpå kunde hon lägga till Certified Sports Physical Therapist (CSPT) i sin yrkestitel. Helena Carlsson är dotter till Lars och Britt Carlsson och övertog verksamheten år 2014 tillsammans med maken Håkan Lööf. Helena Carlsson har inte bara lång erfarenhet inom yrket som fysioterapeut, hon har dessutom lång erfarenhet som fotbollsspelare i Trollhättans IF, Jitex och Svenska Damlandslaget. År 2016 nominerades Helena Carlsson i kategorin ”århundradets kvinnliga idrottare” på Idrottsgalan i Trollhättan.

Sportskadekliniken i Vänersborg fortsätter att växa och lokalen expanderar i storlek i takt med ny, avancerad teknisk utrustning som bidrar till den högkvalitativa vård och friskvård Sportskadekliniken kan erbjuda idag. År 2018 rekryterades fysioterapeuten Isabella Lööf, som även hon är särskilt intresserad av ortopedi och idrottsmedicin och har idag påbörjat sitt masterprogram inom ämnet vid sidan av arbetet.

Lars Carlsson

Idrottsskadeterapeut

Grundare av Sportskadekliniken. Medlem i SFAIM.
Britt Carlsson

Grundare av Sportskadekliniken. Medlem i SFAIM.
Håkan Lööf

Certifierad inläggstillverkare

Nuvarande ägare av Sportskadekliniken. Medlem i SFAIM.
Helena Carlsson

Leg. Fysioterapeut, Certified Sports Physical Therapist (CSPT)

Nuvarande ägare av Sportskadekliniken. Medlem i SFAIM.
Alexander Lööf

Certifierad inläggstillverkare

Medlem i SFAIM. Godkänd idrottsmedicinsk grundkurs del 1.
Isabella Lööf

Leg. Fysioterapeut

Medlem i SFAIM. Godkänd idrottsmedicinsk grundkurs del 1. Pågående fördjupningsstudier inom idrottsmedicin.
Leverantörsloggor

Sportskadeklinken Adductor Medical AB
Svetsargatan 15
462 56 Vänersborg

Måndag - Onsdag: kl 7:30-17:00
Torsdag - Fredag: stängt för produktion,
öppet efter överenskommelse

Måndag - Onsdag: kl 7:30-8:30 och 13:00-14:00
Övriga tider svarar vi i mån av tid.

Copyright © Sportskadekliniken Adductor Medical AB. Webbsida utvecklad av KForm.